Menu

Robin: "Rovecom is een bedrijf dat gekenmerkt wordt door korte lijnen. Je loopt heel makkelijk even bij elkaar langs om te sparren."

Lees hier waarom Robin met plezier bij Rovecom werkt.

Nieuws - Collega Robin vertelt

Collega Robin vertelt

Naam: Robin van Dijk
Werkzaam bij Rovecom sinds: november 2015
Opleiding: Communication & Multimedia Design aan het NHL in Leeuwarden
Afdeling: Softwareontwikkeling Agri Kennissystemen
Functie: Softwareontwikkelaar


Mijn werkzaamheden bij Rovecom bestaan voor het grootste gedeelte uit het ontwikkelen aan webapplicaties. Ik ontwikkel nieuwe features aan bestaande applicaties en los eventuele fouten in de software op. Ik zit echter niet alleen maar achter mijn computer te ontwikkelen. Als afdeling hebben wij regelmatig overleg met de afdeling productmanagement om de ontwikkelingen door te spreken en de prioriteiten te bepalen.

Focusgebied

Binnen de afdeling werken we als team samen en kunnen we altijd bij elkaar terecht om de vraagstukken waar we tegenaan lopen te bespreken en op te lossen. We hebben echter wel allemaal een eigen focusgebied. Dat van mij ligt op het gebied van de ontwikkeling van de webapplicatie Feedm. Deze webapplicatie gaat onze bestaande stand alone monitoringssoftware vervangen. Ik houd mij voornamelijk bezig met het ombouwen van de bestaande features naar de webapplicatie. Aangezien beide applicaties verschillende technieken gebruiken, is dit niet een op een over te nemen. Uiteindelijk moeten dan de resultaten van beide applicaties weer gelijk zijn.

Gebruiksvriendelijk

Een belangrijk speerpunt van al onze applicatie is gebruiksvriendelijkheid, dus dat is ook een belangrijk aspect waar we tijdens het bouwen rekening mee moeten houden. De webapplicatie Feedm is behoorlijk complex, maar daar mag de gebruiker niets van merken. Het is dan ook de uitdaging om de interface simpel, duidelijk en gebruiksvriendelijk te maken zodat het voor de gebruiker eenvoudig is met de applicatie te werken.

Flexibel

Rovecom is een bedrijf dat gekenmerkt wordt door korte lijnen. Je loopt heel makkelijk even bij elkaar langs om te sparren. Ik vind het daarnaast ook erg prettig dat gewerkt wordt met flexibele werktijden. Thuiswerken is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Ook de begin- en eindtijd is flexibel. Als je je werk maar afhebt, dat is waar het uiteindelijk om gaat. ”

 

Groet,

Robin van Dijk
Softwareontwikkelaar

Rovecom Agri&Food

Rovecom Agri&Food is onderdeel van Rovecom

Rovecom is een bedrijf dat van innovatie haar dagelijkse werk heeft gemaakt. Het bedrijf is gevestigd in Hoogeveen en onderverdeeld in drie activiteiten, die zich allen focussen op hun eigen specialismen en branches. Rovecom Agri&Food ontwikkelt standaard flexibele bedrijfs- en adviessoftware voor de agri- en foodsector. Rovecom OpMaat verbetert bedrijfsprocessen door het toepassen van slimme en op maat gemaakte automatiseringsoplossingen voor de agribusiness. Rovecom Zakelijk bedient de regionale mkb-markt met IT-diensten en bedrijfssoftware.