Menu

Aangenaam

Wij zijn Rovecom Agri&Food

Hoe het allemaal begon

‘Al voordat ik ondernemer werd wilde ik mensen helpen. Op een manier die bij mij past. Ik wilde mensen in beweging krijgen, vooruithelpen, door gebruik te maken van mijn boerenverstand. Door oplossingen te bedenken voor allerlei vragen en praktische problemen. Bruggenbouwer zijn tussen praktijk en theorie. Na het afronden van mijn studie aan de Wageningen University zat het met de kennis goed. Maar ik weet ook heel goed dat onze doelen niet bereikt worden door kennis te ventileren. Om ook daadwerkelijk bruggen te kunnen bouwen en te kunnen verbinden, is luisteren stap 1. Om vervolgens in gesprek te raken.’

George de Roo
Oprichter Rovecom

Afbeelding - Over ons - Rovecom Agri & Food

De mens achter het bedrijf

Daarbij hebben wij het bewust over mensen en niet over bedrijven. Ieder bedrijf wordt gedreven door mensen. Door de mens achter het bedrijf te leren kennen, komen wij achter zijn of haar drijfveer en ontdekken de gedachte áchter de bedrijfsvoering. Alleen op die manier kunnen wij oplossingen bedenken die helpen de doelen van het bedrijf te realiseren en de filosofie van de klant in praktijk te brengen. Kunnen wij verbinden en werkprocessen verbeteren.

Waarde toevoegen aan sector

De wetenschap vertalen naar de praktijk. Dit is wat Rovecom Agri&Food inspireert tot het ontwikkelen van de software, waarmee wij de agri- en foodsector bedienen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de software is bedoeld om de agribusiness te professionaliseren, om waarde toe te voegen aan de sector. Wij maken de wetenschap toepasbaar voor de eindgebruiker.

“Het leveren van die toegevoegde waarde, voor de partijen in de agri- en foodketen, is waarom wij doen wat we doen.”

De relatie die wij opbouwen met iedere klant is gebaseerd op inhoud. Omdat wij geloven in meerwaarde van de software voor de sector, maar nuchter genoeg zijn om te weten dat niet alles een pasklare oplossing kent, ontdek je pas alle mogelijkheden als je voor de lange termijn met ons meeloopt. Met persoonlijk en informeel contact en het delen van kennis, waarbij wij naast de klant zitten in plaats van ertegenover, voorzien wij de partijen in de keten van software met toegevoegde waarde.

Afbeelding - Over ons - Rovecom Agri & Food

Drentse nuchterheid

Wij hebben de overtuiging dat onze Drentse nuchterheid en eerlijkheid ons, maar ook zeker de klant, het verst brengt. Aan deze voeten-in-de-klei-houding hechten wij dan ook veel waarde. Dat geldt voor iedereen die bij Rovecom Agri&Food werkt. Nuchterheid houdt voor ons ook in dat we geen luchtkastelen bouwen. Geen overtollige toeters en bellen verkopen en leveren, maar oplossingen bedenken die nodig zijn en bovenal werken.

“Last but definitely not least hebben we heel veel plezier in dat wat we doen.”

Van het contact tussen collega’s onderling tot het contact met de klant. Iedereen werkt bij Rovecom Agri&Food omdat het leuk is. En dat werkt aanstekelijk.

Wellicht ook interessant voor u

Afbeelding - Alles in de cloud

Alles in de cloud

Met cloud computing (of: werken in de cloud) beschikt u overal ter wereld over uw data en programmatuur in een zwaarbeveiligde omgeving. Bij Rovecom Zakelijk vertellen ze u er graag over.

Afbeelding - Bedrijfssoftware

Bedrijfssoftware

Word optimaal ondersteund bij het uitvoeren van uw bedrijfsprocessen met de juiste software. Rovecom Zakelijk geeft al 15 jaar lang advies over de best passende software bij diverse ondernemingen.

Afbeelding - Maatwerksoftware

Maatwerksoftware

Stelt u zich eens voor dat uw businessidee werkelijkheid wordt met de ontwikkeling van een (online) applicatie op maat. Rovecom OpMaat helpt u daarbij. Van idee tot uitvoering. Van begin tot eind en tot ver daarna.

Afbeelding - Back-up

Back-up

Een goed werkende back-up is van levensbelang. Door gebruik te maken van de zogenaamde 3-2-1 back-upregel bent u altijd verzekerd van uw data. Rovecom Zakelijk weet hier alles van.

Rovecom Agri&Food is onderdeel van Rovecom

Rovecom is een bedrijf dat van innovatie haar dagelijkse werk heeft gemaakt. Het bedrijf is gevestigd in Hoogeveen en onderverdeeld in drie activiteiten, die zich allen focussen op hun eigen specialismen en branches. Rovecom Agri&Food ontwikkelt standaard flexibele bedrijfs- en adviessoftware voor de agri- en foodsector. Rovecom OpMaat verbetert bedrijfsprocessen door het toepassen van slimme en op maat gemaakte automatiseringsoplossingen voor de agribusiness. Rovecom Zakelijk bedient de regionale mkb-markt met IT-diensten en bedrijfssoftware.